Cu cei mici la Cascada Urlatoarea, Busteni!

Primul nostru drum la Cascada Urlatoarea cu Maria, a fost anul trecut, iar anul acesta am repetat experienta si vrem sa v-o impartasim. Cascada este spectaculoasa, dar pe noi ne-a cucerit drumul parcurs pana acolo. De data aceasta, a fost cu noi si buna ei prietena, Ana, impreuna cu parintii.

Afara era soare, o zi senina, iar calatoria prin padure ne facea sa simtim ca pasim spre o alta lume. Cand umbra, cand soare, copaci inalti, poduri de lemn de traversat, ce sa mai, fetele au fost fascinate. Se simteau  ca intr-o poveste noua, plina de suspans si bucurie. Daca drumul se parcurge normal, in jur de 40 de minute, noi cu cele mici am facut aproximativ o ora si un pic pana la cascada. Dar se merita din plin sa mergeti, erau foarte multi parinti cu copii, unii in sisteme, altii pe jos. Aerul atat de proaspat va ramane in suflet si va face sa va indragostiti de drumetii. Noi am pregatit si un rucsac pentru acest traseu, in care am pus o gustare pentru Maria, haine de schimb, o vesta, geaca, caciulita (temperatura se schimba cu cat avansati in padure) si apa pentru toti.

Da, am ajuns si la cascada, fetele au privit-o cu mare interes, am simtit toti acea bucurie de a ajunge la destinatie. Aici este destul de rece, am facut cateva poze apoi am decis sa ne intoarcem.  Clar, este mai usor sa cobori, desi multa parte din drum este drept. La intoarcere, mare parte din traseu, fetele s-au bucurat de tatii lor, mai exact, au fost rasfatate cu tinutul in brate. Pentru toti a fost o zi speciala, cand simti bucuria in vocea copilului, te incarci cu  energie si multumire.

Traseul catre Cascada Urlatoarea, este considerat usor, se ajunge in aproximativ 40 de minute si incepe din spatele hotelului Silva. Este indicat sa aveti incaltaminte specifica drumetiilor si imbracaminte adecvata.

De vizitat in Busteni cu cei mici!

Babele si Sfinxul

Daca urcati cu telecabina, aceasta se ia din spatele hotelului Silva si este bine sa ajungeti devreme, deoarece uneori sunt cozi foarte mari. Cu siguranta cei mici nu vor fi incantati sa stea la o coada de 2 ore. Veti avea parte de o priveliste de vis, iar sus veti admira controversatele formatiuni, Sfinxul si Babele.

Informatii utile: pret urcare, 35 de lei, pret coborare – 35 de lei, program vara (15.06-15.09): 07.30-17.45 (20:00-pentru cazurile cu foarte multi turisti la Babele) si program  iarna (16.09-14.06): 08.30-15.45 (ultima urcare se face la ora 15:00); martea este inchis pentru revizie. Copii sub 5 ani nu platesc bilet.  Mai multe detalii gasiti aici.

Manastirea Caraiman

Se afla la poalele muntelui Caraiman la o altitudine de 900 m si este o biserica ortodoxa ce merita vizitata;

Castelul Cantacuzino

Se afla pe str. Zamorei, este deschis de luni pana duminica, tariful de vizitare, 30 lei/adult, au si un restaurant cu terasa, iar detalii exacte despre program gasiti aici; acum au deschis si un Parc de aventura.

Pestera Ialomiteise ajunge cu telecabina, detalii program aici.

Parcul public central din Poiana Tapului

Un parc public, desi este situat pe marginea Drumului National 1, este imprejmuit de brazi, iar cei mici se pot da pe topogane sau se pot imprietenii cu copiii ce locuiesc in zona;

Noi ne-am cazat la Hotel Silva,  rezervarea am facut-o pe booking,  dar puteti rezerva si pe site-ul lor. Pozitionarea lui este perfecta, noi am fost multumiti atat de cazare cat si de mancarea de la restaurant (au un meniu tare prietenos cu cei mici), iar dulceata de fructe de padure pe care o puteti gusta la micul dejun, va va cuceri. (Excursie Busteni, Aprilie 2018)

Calatorii placute!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.