Dor de munte alinat, Vama Buzaului!

Mami, ce dor mi-era sa plecam! Dar unde mergem? Dupa ce ne-am urcat in masina, asta a fost intrebarea Mariei, a fost atat de incantata ca urmeaza sa plecam undeva, mai ales ca ne insotea prietena ei, S., ca doar ce realizase, ca nici nu stia unde mergem. Iar asta e atat de minunat, la bucuria celor mici…simplitatea fericirii.

Destinatia noastra, Vama Buzaului!

Am ales varianta de drum, Bucuresti-A3-Patarlagele-Nehoiu-Gura Siriului-Intorsura Buzaului-Vama Buzaului, sunt aproximativ 200 km, dar veti face in jur de 4 ore. Drumul este bun, nu este aglomerat, dar sunt 2 benzi si multe localitati. Totusi, veti fi rasplatiti cu peisaje mirifice, in zona barajului Siriu.

Aer curat, liniste, rauri, paduri, cascade, flori, peisaje ce-ti intra la suflet si oameni tare primitori, cu asta te intampina si-ti ofera din plin, Vama Buzaului. Este un loc mirific!

Ce am vizitat, ce ne-a cucerit?

  • Vama Aniral, centru de echitatie, sat. Acris. Va asteapta sa-i imprieteneasca si pe cei mici cu caii lor, fetele au fost tare incantate, au inteles ca inainte placerii de a calari, e musai sa stabilesti o relatie de prietenie cu acesta, iar Fabian si Marley, calutii din rasa, tigani calatori, s-au dovedit amici adevarati. Raluca si sotul ei se ocupa de acest loc, ne-au povestit la o cafea, cu o sclipire in ochi, ca acum multi ani, au lasat agitatia vietii din Bucuresti, pentru tihna de aici. Au si o mica ferma si se bucura din plin de fiecare zi. Musai sa veniti la ei, au oferte pentru toata lumea, la ei in manej sau in padurile din zona. Va puteti face o programare la numarul de telefon +40766 682 361.
  • Rezervatia Valea Zimbrilor, se afla tot in satul Acris, Com. Vama Buzaului. Este un loc linistit, unde veti admira, cerbi, caprioare, zimbrii. Va puteti plimba, cumpara produse traditionale, au organizat un mic targ, iar copiii, se pot bucura de un loc de joaca intr-un cadru minunat. Programul iarna este de la 09:00-18:00, iar vara este deschis pana la 19.00. Pretul unui bilet este, 10 lei/adult, 5 lei/copil. Detalii puteti gasi aici.
  • Cascada Urlatoare are acelasi nume ca cea din Busteni, la care am mers de cateva ori, dar va spun ca aici gasiti altceva. Aceasta cascada, este un fenomen geologic deosebit, o sa simtiti ca plutiti pe apa. Se ajunge destul de usor, este la maxim 5 km de Rezervatia Valea Zimbrilor, cand se termina drumul asfaltat, parcati masina in locul amenajat, apoi urmati indicatorul, prin padure. Locul era plin de ghiocei si multe flori de primavara, noi am fost fascinati de aceasta plimbare. Sunt si locuri special amenajate pentru a organiza un picnic cu cei dragi.
  • Gastro Local, este un concept foarte interesant, cateva gospodarii sunt incluse in acest program si ofera servicii culinare, cu produse traditionale. Veti descoperi foarte usor locatiile, au sigla programului, dar este de preferat sa sunati inainte daca doriti sa fiti rasfatati cu mancarea delicioasa si compania localnicilor. Aveti aici detaliile necesare.

Idee de cazare:  Pastel Chalet

Noi am ales acest loc, fiind incantati ca se afla chiar in mijlocul naturii, in Parcul Natural Ciucas. Cand v-ati uitat ultima oara noaptea pe geam, si ati vazut, doar lumina stelelor si a lunii? Aici, asa este. Am fost cuprinsi de un sentiment de naturalete, de simplitate si apropiere de natura. Tare bine este, sa auzi ape curgand si pasari ciripind.

Au un total de 15 camere, iar acestea pastreaza acest cadru natural, sunt simple, curate si tare primitoare. Camerele sunt impartite in 3 corpuri, cu stiluri diferite, iar fiecare are un spatiu comun, un living, unde puteti juca carti sau povesti impreuna.

Mancarea, de-a dreptul delicioasa. Se simte cand gatesti cu dragoste si cu produse specifice zonei. Daca mergeti cu cei mici, este alegerea ideala.
Ofera doar pachete, cazare si masa, iar cei mici beneficiaza in fiecare zi de ateliere de creatie, se joaca si socializeaza. Au si un mic loc de joaca, cred ca acesta ar putea fi imbunatatit si schimbat, cel din plastic cu unul din lemn. Mai au o trambulina, una chiar maricica, unde pot sari fara probleme, 4-5 copii. Era bucuria lor acest loc. Plus o gradina imensa, unde va puteti juca toti, fotbal sau alerga in voie.
Personalul lor, sunt o adevarata echipa, oameni atat de calzi, zambitori, empatici, iar cu cei mici se imprietenesc imediat. Felicitari pentru daruirea lor.

*fotografii preluate de pe https://m.facebook.com/pastelchalet/

Sambata seara au organizat un foc de tabara, asteptat cu nerabdare, de la mic la mare. Ne-am bucurat sa fim impreuna, cei cazati acolo, sa schimbam impresii si experiente. Cei de la Pastel Chalet organizeaza si tabere pentru parinti si copii, pe site, aflati toate informatiile, iar asa cum spun si ei, declaram si noi, aici rezervi mai mult decat o camera, rezervi o experienta.

Pe curand, Pastel Chalet, pe curand, Vama Buzaului!

Excursie, Vama Buzaului, aprilie 2021.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.