Idei de weekend! Ruse, „Mica Viena” a Bulgariei!

Ruse, un loc indragit de noi pentru o zi impreuna. Este un oras port, cochet, situat la Dunare, la 77 km de Bucuresti. Treceti de vama din Giurgiu, iar dupa ce parcurgeti Podul Prieteniei, in 10 minute sunteti la destinatie. Maria este mereu impresionata de trecerea pe acest pod. Veti achita taxa de 14 lei la dus, iar cand va intoarceti platiti 2 euro sau 4 leva, atentie nu se poate achita in lei la intoarcere.

Centrul istoric, atractia principala a orasului, are o zona pietonala ce te imbie la plimbare. Puteti admira cladirile construite la sfarsitulul sec. al XIX-lea si inceputul sec. ХХ in stil neo-baroc si neo-rococo, monumentul Libertatii, care este si simbolul orasului, construit de un renumit arhitect italian.

Piata Svoboda sau Libertatii este plina de oameni ce se plimba relaxati. Cei mici pot alerga in voie, va puteti bucura impreuna de parcuri, locuri de joaca, fantani, magazine, restaurante.

Chiar in zona pietonala se afla restaurantul Happy Bar & Grill, meniul este variat, va aduce foarte repede comanda iar cei mici vor fi intampinati cu foi si creioane colorate. Noi ne simtim bine de fiecare data aici. Puteti achita cu cardul sau numerar in leva sau chiar lei.

Langa acest restaurant este un domn ce inchiriaza diverse modele de masini pentru cei mici, chiar si micul nostru fin, a fost incantat de ele. Maria deja s-a plimbat cu toate, dar nu rateaza  ocazia de a repeta experienta.

In josul strazii „Aleksandrovska” o sa gasiti Mehana Chiflika, un alt restaurant bun, decorat rustic, cu mancaruri traditionale si portii mari.

Puteti sa vizitati si cetatea Sexaginta Prista, mai exact sunt ruinele unei cetati romane aflate chiar pe malul Dunarii. Sunt descoperite recent, iar uneori se fac diverse parade cu oameni imbracati in romani, care cu siguranta vor fi pe placul celor mici.

Ce sa vizitati in apropiere de Ruse?

Manastirea Sfantul Dimitrie Basarabov

Pestera si manastirea se afla in localitatea Basarabovo, la o distanta de aproximativ 10 kilometri de orasul Ruse. Daca vreti sa ajungeti in biserica ortodoxa amenajata in pestera, trebuie sa urcati o serie de 48 de trepte de piatra. Se va merita, linistea, istoria si caldura locului le veti simti de cum pasiti. Noi am ajuns aici vara aceasta, intr-o zi insorita  si am fost incantati de tot ce am vazut.

Complexul monahal din Ivanovo

Reprezinta o retea de mici biserici si chilii, sapate in piatra, la 20 de km de Ruse. Bisericile sunt cunoscute pentru frumoasele picturi murale, fiind incluse in patrimoniul Unesco. Puteti citi mai multe detalii aici.

Parcul natural Rusenski Lom

Este minunat de vizitat vara, mai ales daca sunteti pasionati de drumetiile in natura si de plimbarile cu bicicleta. Noi dorim sa revenim vara viitoare (sa mai creasca Maria sa poata merge pe bicicleta). Raul Rusenski Lom strabate acest parc, de aici numele acestuia si formeaza un canion impresionant. Sunt foarte multe locuri de vizitat in acest parc natural, inclusiv pesteri.

Daca doriti sa ramaneti peste noapte va recomand complexul Seven Generation  Winery Hotel, la 25 km de Ruse, in satul Mechka. Un loc minunat, cu o istorie in producerea vinului. Vara va puteti bucura si de piscina lor. Noi planuim sa petrecem un weekend aici, iar camera o puteti rezerva de pe site-ul lor  sau pe booking.

Shoping

Daca vreti sa faceti cumparaturi in Ruse, aveti un Mall in oras (nu foarte mare), Metro, iar pentru cei mici, Jumbo.

Explorare placuta!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.