Prima vacanță, amintiri dragi sufletului!

Da, e atât de plăcut sa-ți amintești de locuri frumoase, oameni dragi, experiențe trăite.

Blogul a apărut din dorința de a va împărtăși călătoriile, de a vă încuraja să călătoriți cu cei mici, dar și pentru a rămâne aici scrise, ca într-un mic jurnal, pe care să-l pot citi și reciti.
Am scris despre vacanțele în familie din ultimii ani, dar acum vreau să vă povestesc vacanța copilăriei mele, prima mea vacanță, ce a fost încărcată de emoții și noutăți.

Destinație, Sinaia!

 

Eram atât de încântată de plecare, de când am auzit că vom merge la munte, nu mai puteam dormi. Fiind patru frați, părinții nu-și permiteau să ne ofere vacanțe, așa că urma să plec cu nașii mei. Alături de ei, m-am plimbat mult și pot spune că mi-au deschis entuziasmul și plăcerea pentru călătorii. Mi-au lipsit însă frații și părinții mei, poate și de asta susțin acum călătoriile alături de copii.

Sinaia este un loc minunat. Aici ne-am bucurat din plin de parcul Dimitrie Ghica, am urcat cu telecabina la Cota 1400, apoi chiar la 2000. Aveam în jur de 7 ani, dar și acum îmi amintesc senzația de gol în stomac la urcarea cu telecabina. Am vizitat Castelul Peleș și am mâncat cel mai bun desert de până atunci, papanași cu dulceață de fructe de pădure. Atât de impunători păreau munții, atât de mare telecabina și atât de dulci papanașii. Imagini și emoții ce-ți rămân pentru totdeauna, pentru că gustul acelor papanași mi-aduce aminte de prima mea escapadă la munte. Prin ochi de copil totul e atât de sincer, simplu, dar măreț.

Alături de nașii mei au urmat multe vacanțe la mare, munte și în străinătate. Din toate am amintiri frumoase și le mulțumesc pentru asta. În marea majoritate a locurilor am revenit, adult fiind. E un sentiment tare plăcut să revezi locurile ce te-au fascinat în copilărie.

Prima vacanță la munte a Mariei!

 

Sinaia rămăne un oraș de suflet pentru mine. Aici a fost prima mea vacanță, aici am învățat să skiez și tot aici a fost prima vacanță la munte a fetiței mele, Maria.
Daaa, a fost și ea atât de încântată de tot ce a văzut. Am ales să venim cu trenul, o experiență minunată pentru ea și pentru noi toți ca familie. Era iarnă, totul alb, iar Maria a plimbat un bulgăre mare de zăpadă prins cu o funie prin toată stațiunea. Ne-am bucurat de zâmbetul și inocența ei. Poate nu-și va aminti că s-a plimbat cu telecabina la doi ani, dar emoțiile, sentimentele de dragoste, încredere si fericire rămân. Călătoriile sunt benefice relației părinte – copil.

Dreptul la vacanță și la relaxare este dreptul tuturor, fie că vacanța este la 5 km de casă, fie că este la 500 de km. Dragilor, clipele petrecute împreuna sunt cel mai frumos si prețios dar. Ele devin amintiri dragi sufletului la care putem reveni ori de câte ori vrem. Asta este esența călătoriilor.

Pentru vara aceasta am plănuit câteva plimbări în România și am studiat de curând ofertele celor de la Christian Tour. Recunosc că mi-a plăcut sloganul lor, „Christian Tour susține Dreptul la vacanță” și ne gândim să alegem o vacanță cu Christian Tour.

Voi la ce locuri vă gândiți, ce ați alege pentru o vacanță în România?

V-am spus că este prima mea participare la Spring SuperBlog 2019!? Ei bine, acesta este și primul meu articol în competiție.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.