Wow, wow, wow, exclama Maria! Da, eram in Gara de Nord, plini cu bagaje, pregatiti pentru prima noastra calatorie cu trenul in trei, iar Maria era atat de incantata de tot ce vedea. Parca imi vin in minte emotiile mele de cand eram copil si calatoream cu trenul cu bunica mea. Ma simteam ca un pitic intr-o lume mare, plina de oameni si de trenuri, adoram fiecare pas, fiecare clipa, fiecare sunet. Acum adulti fiind, ne deranjeaza ba o figura ciudata, ba un miros intepator. Dar noi ne-am propus sa ne bucuram alaturi de Maria, sa ne distram si sa avem o experienta frumoasa.
Uuuu, am plecat, in 10 minute Maria a adormit, iar noi am profitat , ne-am relaxat, ca-n 1h si 30 de minute sa ajungem la destinatie, Gara din Sinaia. Afara era totul alb, de poveste si era o intreaga aventura sa ajungi din Gara pe strada principala, ai de urcat cateva zeci de trepte, apoi o panta. Cum totul era acoperit de zapada, trebuia sa fii echipat corespunzator sa nu aluneci.
Ne-am cazat la Hotel Rina, pentru un sejur de trei zile. Am fost intampinati cu un gest dragut, mai exact, in camera am avut o sticla de vin gratis. Am ales hotelul in primul rand pentru distanta fata de gara, aveam nevoie sa fie aproape. Am fost tare multumiti de sejurul de aici, hotelul are si un loc de joaca frumos, iar seara au la restaurant o formatie care canta si creeaza o atmosfera tare placuta. Maria a dansat si chiar si-a facut o prietena. Hotelul este plin de familii cu copii, dispune si de piscina interioara incalzita, din pacate noi nu am reusit sa ajungem, dar la urmatorul sejur aici, clar ne vom bucura de ea. Rezervarea am facut-o pe site-ul celor de booking, dar puteti rezerva si direct la ei, telefonic sau pe site.
Daca va intrebati ce sa faceti cu cei mici in Sinaia, va povestim unde am mers noi.
Parcul Dimitrie Ghica
Aici gasiti un mic patinoar, un loc de joaca, un carusel, plus multa veselie si voie buna. Noi mergand iarna, am avut parte si de plimbari cu sania.
Teleferic!
Da, am urcat cu telecabina la cota 1400, Maria s-a jucat in zapada, cu noi, cu alti copii, pe scurt a fost incantata. Gasiti si restaurant aici, in cazul in care vreti sa mancati sau sa beti ceva. Noi am urcat apoi si la cota 2000, stiam ca daca nu skiem nu avem ce activitati sa facem acolo, era mult mai frig, doar eram in luna februarie, dar s-a meritat sa vedem un cer senin si un soare stralucitor. Am stat cinci minute fix aici si am coborat. Telecabina o luati din spatele hotelului New Montana iar informatii gasiti pe site-ul lor oficial, intrati aici. De asemenea, puteti opta si pentru telegondola, informatii costuri, program gasiti aici.
Muzeul trenuletelor!
Se afla in Gara Sinaia, un loc fascinant, trenulete reproduse la scara mica plus un spatiu de joaca, cu lego si machete de tren. Parintii se pot relaxa la o cafea.
Castelul Peles
Are un farmec aparte si ma impresioneaza de fiecare data. Noi am ajuns aici cu o masina trenulet ce pleaca din fata parcului Dimitrie Ghica, face oprire atat la Castel cat si la Telegondola, apoi se intoarce de unde a plecat. Noi de data aceasta nu am intrat sa vizitam, ne-am plimbat un pic in fata Castelului si ne-am intors (nu trebuie sa iei alt bilet, te poti intoarce cu alt trenulet dar cu acelasi bilet, doar eu si sotul am platit, Maria a avut gratis). Informatii complete despre program si tarife pentru vizitarea Castelului Peles, aici.
Noi am achizitionat biletele de tren online, de pe site-ul celor de la CFR Calatori, am luat doua bilete dus- intors, pentru copii de pana in cinci ani biletul este gratuit, daca nu au loc separat. Am achitat in jur de 140 de lei. Puteti alege si varianta unui tren de la firmele private, spre exemplu Softrans. Per ansamblu, a decurs bine calatoria cu trenul, acum depinde si de distanta parcursa, daca aceasta este mai mare, clar trebuie sa luati diverse jucarii, carti, reviste si cateva gustari.
A fost o experienta frumoasa, ne-am bucurat de bucuria ei (calatorie cu trenul, Bucuresti Nord – Sinaia, Februarie 2018).