La Croix – Valmer, Franța, o destinație perfectă!

După o excursie cu mașina în Europa, am simțit că am ajuns unde ne-am dorit, la destinație.  Un loc mic, cochet, cu un centru plin de viață, La Croix-Valmer este o comună în departamentul Var din sud-estul Franței. Te întâmpină cu un aer proaspat, o mare albastră, nisip auriu, plaje liniștite, oameni veseli, bonjour și bonsoir erau cuvintele preferate, iar la nici 15 km distanță, se află renumita stațiune Saint-Tropez. Tot să te plimbi pe străzile din Saint – Tropez, e ca o poveste, un film modern care se regizează pe loc, din care faci parte, iahturi și masini luxoase, oameni bogați ce par așa de simpli aici. Am dat nas în nas în centrul vechi cu Roberto Cavalli și a trecut pe lânga noi, faimosul Sylvester Stallone.

Da, sunt fericită că am reușit să vizitez Coasta de Azur. Aici am ajuns până să o avem pe Maria și am fost cu încă un cuplu. Scenariul perfect, doua cupluri tinere, pe Coasta de Azur. Voiam să vedem și să vizităm tot, bineînțeles că nu am reușit să facem asta în trei zile, cât era sejurul nostru. Am petrecut două nopți în Saint-Tropez (restaurantul / bar Hysteria), am savurat o cafea excelentă la renumita cafenea Senequier, am văzut celebra “Gendarmerie Nationale”, cunoscută din filmele cu Louis de Funes și ne-am bucurat de azuria plajă Pampelonne. Așa că ne-am declarat mulțumiți și spunând cu voce tare că vom reveni aici.

Îmi doresc să revenim, de data aceasta și cu Maria, și să vizităm pe îndelete Coasta de Azur (Nisa si Eze sunt incluse pe lista).

Călătorie cu mașina

Noi am ajuns în La Croix – Valmer cu mașina, aveți de parcurs în jur de 2200 km, distanța Bucuresti – La Croix Valmer. Am ales traseul Romania – Ungaria – Austria –Italia – Franța, noi am făcut un circuit și am vizitat mai multe orașe din Europa. Ca și taxe de drum, pentru Romania plătim rovignieta, pentru Ungaria cât și pentru Austria veți lua vigniete. În Italia platiți autostradă, pe site-ul lor, puteți alege punctul de plecare și pe cel de sosire, clasa autovehiculului și vă spune exact suma pe care o veți achita. În Franța, de asemenea platiți autostrada în funcție de km parcurși și clasa autovehiculului, detalii aici.

Idee de cazare

Vă recomand cu drag hotelul unde am stat, La Rotonde, rezervarea am făcut-o pe booking, dar puteți face și pe site-ul lor. S-a dovedit a fi o alegere minunată. Ospitalieri, curățenie exemplară, iar camerele erau atât de frumos decorate și spațioase. Există și posibilitatea de a alege și micul dejun. Dacă aveți un buget mare, exista si aici hoteluri sofisticate, spre exemplu, l’ Orangeraie, ce are o curte minunată, piscină și un aer romantic franțuzesc.

Sper ca experiența noastră să vă fie de ajutor și să vă deschidă pofta de a explora singuri sau cu cei mici, Coasta de Azur. Se merită din plin să planificați o vacantă în zonă, iar aici, în La Croix-Valmer, nu este aglomerat, iar prețurile sunt accesibile, atât la cazare, cât și la cafenele, restaurante sau magazine. Este un punct bun de plecare pentru a vizita Coasta de Azur.

Dacă plănuiți să mergeți cu cei mici, aici  puteți citi experiența celor de la Creștem si Călătorim de pe Coasta de Azur.

Bon Voyage, mes amis!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.