Peditel, un proiect ce merită susținut!

Dacă mai sunt mămici care nu știu, Peditel, este un serviciu de asistență pediatrică telefonică gratuită în regim non-stop din România, ce a fost înființat în 2014 de „Fundația Părinți din România”. De atunci și până acum au ajutat aproape 160 000 de copii. Serviciul Peditel este considerat model de bună practică în mai multe țări din Europa. Au pornit acest program din Cluj și au ajuns la nivel național. Mai mult de atât, începând cu 1 iulie 2018 ei sunt alături și de diaspora, făcând acest serviciu apelabil de oriunde din lume. Plus că în caz de nevoie, putem apela chiar dacă suntem în vacanță în afara țării.

Cum funcționează?

Apelați 1791, număr cu tarif normal, fără suprataxă, valabil în rețelele Vodafone, Orange, Telekom, fix și mobil. Abonații din rețeaua Digi fix și mobil pot apela *1791. Cei din altă țară, pot apela +40377771111, de asemenea număr cu tarif normal.

Da, puteți suna la orice oră din zi sau din noapte. Cu calm, empatie si răbdare, un medic vă va răspunde și va încerca să vă ajute. Vă spun asta, pentru că nu de puține ori am sunat, fie când Maria a avut febră, fie când s-a lovit, fie când plângea incontrolabil din cauza colicilor.

Scopul celor de la Peditel este să vă liniștească și să amelioreze simptomele copilului, până când reușiți să ajungeți la medicul pediatru sau de familie. Dacă totuși situația este una în care viața copilului este în pericol, apelați serviciul de urgență 112 sau prezentați-vă cu cel mic la Unitatea de Primiri Urgențe.

Haideți să le fim alaturi, să-i ajutăm să-și continue și să-și extindă activitatea. Ajutându-i pe ei, îi ajutam de fapt pe copiii noștri, pe copiii ce sunt în sate unde prima unitate de primiri urgențe se află la peste 30 de km.

Cum îi putem ajuta?

  • Fie prin direcționarea celor 2% din impozitul pe venit, aici aveți toate detaliile, inclusiv formularul. Termenul maxim este 15 martie 2019;
  • Fie printr-o donație, detalii aici;
  • Fie printr-o distribuire a acestui articol.

Cu cei 15 medici, reușesc să asigure suport unui număr de 5000 de apeluri lunar, iar în anul 2019 își doresc să susțină linia principală, plus extinderea capacității cu o a doua linie de gardă, pentru a putea ajuta 100 000 de copii, din care 50 % din mediul rural.

Felicitari dragilor!

*sursă fotografii, pagina de facebook Peditel

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.