Balet de poveste, Spărgătorul de Nuci!

Am revenit într-un tărâm feeric, Opera Comică pentru Copii și ne-am bucurat de minunatul balet, Spărgătorul de Nuci.

Cu bucurie și emoție, Maria și verișoara ei, Edith, așteptau să înceapă spectacolul. Lumina se stinsese, iar ochii lor mari erau ațintiți către scena, când deodată, din mijlocul sălii apare într-o lumină, piticul Barbă-Cot. Ce idee minunată, se ivise cel mai bun povestitor pentru copii, le-a spus ce va urma, ce vor vedea și a trezit interesul tuturor. Acum, era pe deplin liniște în sală. A urmat un spectacol de vis, am asistat la bucuria împarțirii cadourilor într-un cadru festiv și am cunoscut-o pe micuța și gingașa, Clara. Pașii ei ne-au purtat într-o poveste fascinantă, cu o notă de amuzament, presarată cu iubire, curaj, admirație. După ce Spărgătorul de Nuci se transformă într-un chipeș prinț, el si Clara vor ajunge în ținuturi fermecate. Publicul a fost încântat de minunatele dansuri din Arabia, Spania, China, Rusia.

Costume splendide, oameni talentați, decor mirific! Spre bucuria celor mici, în sala se proiectau fulgi de nea. Clar, jocul de lumini ne-a cucerit pe toți.

M-a bucurat să o vad pe doamna Felicia Filip în sală, ca spectator, care la finalul piesei a pășit încet pe culoarul sălii, ca mai apoi să aplaude din suflet, cu bucurie si admirație față de întreaga distribuție și de cei ce au muncit ca acest spectacol să fie ireproșabil. Întreaga sală a aplaudat efortul, dăruirea, talentul lor, ce ne-a bucurat timp de o oră și 10 minute. Fetele nu și-au luat ochii de la scenă, au fost fascinate de tot ce au vazut, iar la final au împartașit scenele preferate.

Mariei i-a plăcut Valsul Florilor, iar verișoarei ei, secvența când Clara și Spărgătorul de Nuci, pleacă cu sania fermecată.

Baletul Spărgatorul de Nuci, de Piotr Ilici Ceaikovski, este o piesă musai de văzut în preajma sărbătorilor de iarnă. Felicitări întregii echipe a Operei Comice pentru Copii!

Programul spectacolelor îl puteți afla de pe site-ul lor sau de pe pagina lor de facebook. Aici sunt tare activi, organizează des concursuri, împartășesc poze de la spectacole și sigur vă vor trezi interesul.

Noi am făcut o vizita și târgului Poveste de Crăciun organizat de ei, aici puteți citi experiența noastră. Să nu-l ratați, este deschis până pe 15 ianuarie 2019.

*sursă fotografii: https://www.facebook.com/OperaComica/

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.